Werkzaamheden vervangen walbeschoeiingen Fugelkrite Bolsward in volle gang

Elzinga Waterwerken is in de afgelopen week in opdracht van 25 particuliere bewoners gestart met het aanbrengen van nieuwe duurzame kunststof walbeschoeiing in de wijk `De Fugelkrite` te Bolsward. De oude, nog geïmpregneerde houten walbeschoeiing, wordt vervangen door 100% gerecycled kunststof walbeschoeiing. Voor het aanbrengen van de schermen worden onbehandelde naaldhouten palen gebruikt. Onder de waterspiegel komt geen zuurstof bij de palen waardoor de palen niet rotten. De palen kennen daarom dezelfde levensduur als de kunststof schermen.

Hendrik Elzinga, eigenaar van Elzinga Waterwerken en Hoveniers, licht de keuze toe. Elzinga Waterwerken is een bedrijf die duurzaamheid heeft gedefinieerd als één van de speerpunten binnen haar beleid. Dat betekend dat wij onze beslissingen niet alleen laten afhangen van aanschafprijzen maar ook kijken naar de levensduur, de onderhoudskosten en het gebruik van fossiele grondstoffen. Het gebruik van gerecycled kunststof past hier vanwege de minimale levensduur van minimaal 50 jaar en de lage onderhoudskosten perfect bij.

Ondanks het koude weer verlopen de werkzaamheden voorspoedig. Elzinga Waterwerken verwacht dat de werkzaamheden halverwege maart al afgerond zullen zijn.