Projecten

Werkzaamheden vervangen walbeschoeiingen Fugelkrite Bolsward in volle gang

Elzinga Waterwerken is in de afgelopen week in opdracht van 25 particuliere bewoners gestart met het aanbrengen van nieuwe duurzame kunststof walbeschoeiing in de wijk `De Fugelkrite` te Bolsward. De oude, nog geïmpregneerde houten walbeschoeiing, wordt vervangen door 100% gerecycled kunststof walbeschoeiing. Voor het aanbrengen van de schermen worden onbehandelde naaldhouten palen gebruikt. Onder de waterspiegel komt geen zuurstof bij de palen waardoor de palen niet rotten. De palen kennen daarom dezelfde levensduur als de kunststof schermen. 

Prive haven met kunststof walbeschoeiing

Aan de elfstedenroute ligt dit mooie landhuis op een unieke locatie. Wij hadden de opdracht gekregen om een prive haven met kunststof walbeschoeiing te realiseren. Daarnaast hebben wij een aantal steigers geplaatst zodat de boot aangelegd kan worden. Voor deze prive haven hebben wij wederom gebruik gemaakt van Prolock kunststof walbeschoeiing. Deze beschoeiing is gemaakt van 100% gerecycled kunststof en is een duurzaam alternatief voor staal of hardhout. De levensduur van dit damwandsysteem is minstens 50 jaar.

Kunststof walbeschoeiing met Fiberon dekdelen Eelderwolde

In Eelderwolde hebben wij voor een collega hoveniersbedrijf de walbeschoeiing, vlonder en steiger gerealiseerd. Doordat wij gespecialiseerd zijn in kunststof walbschoeiing en het aanleggen van steigers en vlonders mochten wij dit voor hun uitvoeren. Door het gebruik van kunststof en hardhouten materialen hebben wij een constructie gemaakt die minimaal 50 jaar mee zal gaan.

Collectieve walbeschoeiing aanvraag Groningen

In Hoogkerk (gemeente Groningen) hebben wij een vijftal beschoeiingen mogen vervangen door duurzame kunststof walbeschoeiingen. We hebben gebruik gemaakt van koppelpontons zodat we vanaf de waterzijde de beschoeiingen konden vervangen en de tuinen bespaard konden blijven. Door middel van schroefankers hebben wij de walbeschoeiing verankerd in de grond. Schroefankers hebben als voordeel dat we niet hoeven te graven in de bestaande tuin. Doordat wij 5 beschoeiingen tegelijk mochten vervangen, kon er bespaard worden in de aan en afvoer van machines.

Walbeschoeiing Sneek

Bij Sneek hebben wij 25 meter hardhouten walbeschoeiing geplaatst. De oude walbeschoeiing en de steiger waren aan vervanging toe. Deze hebben wij verwijderd en in plaats hiervoor hebben wij een nieuwe aanlegsteiger geplaatst. Doordat wij bij de buren goed werk hebben geleverd mochten wij hier bij Sneek de walbeschoeiing en steiger ook plaatsen. 

Kunststof beschoeiing in Kollumerland (Friesland)

In Kollum hebben wij kunststof beschoeiing aangelegd. Door het plaatsen van de beschoeiing hebben deze bewoners 50m2 leefbare tuin er bij gekregen. De keuze tussen kunststof of hardhout was al snel gemaakt door onze tevreden klant. Deze kunststof beschoeiing is namelijk duurzaam en zal minimaal 50 jaar mee gaan. 

Kunststof walbeschoeiing Rietpol Drachten

Op de Rietpol in Drachten hebben wij wederom een tuin voorzien van nieuwe kunststof walbeschoeiing bij twee woningen. Aangezien de bewoners een luxe veranda met tuinhuis wouden hebben, is er voor gekozen om voor duurzaam kunststof te gaan. Over bijna de gehele breedte van de tuin hebben wij dan ook de veranda met tuinhuis geplaatst. In onze professionele werkplaats hebben wij de veranda met tuinhuis voorbereid zodat het binnen 1 dag op locatie geplaatst kon worden. Wij hebben de tuinen uiteraard netjes afgeleverd met hardhouten vlonder, erfafscheiding en tuinaanleg. Doordat wij alle werkzaamheden in eigen beheer uitvoeren en door goede mond op mond reclame werd deze klus ons gegund.

Hardhouten damwand beschoeiing Groningen

In de provincie Groningen hebben wij deze hardhouten damwand beschoeiing geplaatst. De oude beschoeiing was van geïmpregneerd hout gemaakt en dus na 20 jaar was dit aan vervanging toe. We hebben de oude beschoeiing verwijderd en de nieuwe hardhouten beschoeiing geplaatst met behulp van de bestaande trekstangen. Ook hebben we de zwevende steiger vervangen. Om het geheel af te maken hebben we de oude schutting vervangen met een nieuwe lariks houten schutting. 

Kunststof walbeschoeiing Hallum

Voor een tevreden klant in Hallum hebben wij de oude walbeschoeiing vervangen door een duurzame kunststof walbeschoeiing. Naast de walbeschoeiing hebben we een hardhouten steiger geplaatst met niveauverschil zodat het een mooi geheel vormt. Deze klant is ook weer bij ons gekomen door middel van mond op mond reclame. Naast de walbeschoeiing hebben wij ook het gras, bestrating en een schutting geplaatst. Dus ook bij de walbeschoeiingspecialist kunt u terecht voor de complete tuinaanleg.

Kunststof walbeschoeiing Leeuwarden met hekwerk

In Leeuwarden hebben wij 30 meter kunststof walbeschoeiing geplaatst. De kunststof walbeschoeiing is uiteraard verankerd met trekstangen. Boven de 50 centimeter is verankering in de meeste gevallen noodzakelijk. Door het plaatsen van de walbeschoeiing is er 90m2 aan tuin bij gekomen voor deze klanten. Daarnaast is dit stuk tuin ook nog eens eenvoudiger te onderhouden omdat het niet meer schuin af loopt. Uiteraard mochten wij ook de overige grondwerkzaamheden verrichten en de graszoden plaatsen.